Άρωμα Ολύμπου

olympusΤο πενθήμερο 17 έως 21 Μάιου, οργανώνουμε κατασκήνωση και εξορμήσεις εξερεύνησης του Ολύμπου. Θα τον διασχίσουμε με τα πόδια, με ποδήλατα, θα κατεβούμε τους καταρράκτες του, θα κάνουμε rafting στα αφρισμένα νερά του Πηνειού, κανό στο ειδυλλιακό δέλτα του και θα γευτούμε τα νόστιμα μανιτάρια του.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Τετάρτη

Μεσημέρι-απόγευμα: Προσέλευση, εγκατάσταση στο χώρο της κατασκήνωσης, δείπνο και ενημέρωση.

 

Πέμπτη

Πρωί: Κατάβαση της χαράδρας του Ενιπέα από τα πριόνια στο Λιτόχωρο. Επίσκεψη στη μονή Διονυσίου και μπάνιο στους καταρράκτες. Η διαδρομή ακολουθεί τον ποταμό μέσα από οργιώδη βλάστηση και πληθώρα από γραφικά γεφυράκια που τον διασχίζουν.

Υψομετρική διαφορά: 800 μέτρα.

Διάρκεια: 5 ώρες.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο.

Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα κατάβασης ενός μικρού τμήματος της διαδρομής μέχρι τη μονή Διονυσίου, διάρκειας μιάς ώρας.

Γεύμα: Στον τερματισμό της διαδρομής

Απόγευμα: Περιήγηση στο δάσος της Πατωμένης και συλλογή μανιταριών.

Δείπνο: Στην Πατωμένη στο χώρο κατασκήνωσης.

 

Παρασκευή

Πρωί: Κατάβαση με ποδήλατα από την τοποθεσία “Βρύση Κατή” στο χωριό Παλιός Παντελεήμονας. Εξαιρετική διαδρομή σε δασικό μονοπάτι με έλατα και οξιές.

Απόσταση 8 χιλιόμετρα

Υψομετρική διαφορά: 1.060 μέτρα

Διάρκεια 2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος.

Επίπεδο φυσικής κατάστασης: Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε καλά ποδήλατο με ικανότητα χειρισμού του σε κλειστά περάσματα.

Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα κατάβασης στον Παλιό Παντελεήμονα με ποδήλατα από δασική οδό.

Γεύμα: Στο δάσος του Παντελεήμονα

Απόγευμα: Διάσχιση του δέλτα του Πηνειού με κανό. Θα ξεκινήσουμε από τη γέφυρα του Παλαιόπουργου και θα καταλήξουμε στις εκβολές. Είναι ήπια και χωρίς μεγάλες υποσχέσεις για αδρεναλίνη διαδρομή που όμως προσφέρει απλόχερα άπειρη φυσική ομορφιά μέσα σε έναν υπέροχο βιότοπο και καταφύγιο μεγάλης ποικιλίας πουλιών, πλούσια βλάστηση και δενδρόφυτες όχθες που θα μας οδηγήσουν μέσα από το στόμα του Πηνειού στην ανοιχτή θάλασσα.

Διάρκεια: 2 ώρες.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο.

Δείπνο: Στην Πατωμένη στο χώρο κατασκήνωσης.

 

Σάββατο

Πρωί: Canyoning στο φαράγγι του Ορλιά. Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με πλούσια βλάστηση και απόκρημνες πλαγιές, ρέουν τα διάφανα νερά από το φαράγγι του Ορλιά. Πλάι στο φαράγγι διασχίζουμε ένα όμορφο καταπράσινο μονοπάτι, με κατεύθυνση την περιοχή Κορομηλιά. Ατελείωτα παιχνίδια με τσουλήθρες και βουτιές, είναι τα κύρια στοιχεία του φαραγγιού καθώς και οι συνεχόμενες καταβάσεις ραπέλ από την αρχή του φαραγγιού.

Διάρκεια: 6 ώρες.

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος.

Επίπεδο φυσικής κατάστασης: Να έχετε μέτρια αντοχή, να γνωρίζετε κολύμβηση, να μην έχετε υψοφοβία, να μπορείτε να πηδήξετε στο νερό από ύψος 1-2 μέτρα και να μπορείτε να κουβαλήσετε ένα σακίδιο με τον ατομικό σας εξοπλισμό.

Γεύμα: Στον Ορλιά, στο τέλος της κατάβασης.

Απόγευμα: Ποδηλατική διαδρομή Καλλιπεύκη – Καρυά. Όμορφη διαδρομή σε δασικό δρόμο με βλάστηση κωνοφόρων στον Κάτω Όλυμπο. Φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να μαζέψουμε και μανιτάρια.

Απόσταση: 13 χιλιόμετρα

Υψομετρική: 300 μέτρα

Διάρκεια: 2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο.

Δείπνο: Στην Πατωμένη στο χώρο κατασκήνωσης.

 

Κυριακή

Πρωί: Rafting στον Πηνειό στο τμήμα Ροδιά – Μακρυχώρι. Ο Πηνειός συναντώντας τους πρόποδες του κάτω Ολύμπου, στρέφεται ανατολικά και διασχίζει αγριεύοντας τα στενά στο Βερνέζι. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον, το «λευκό» κομμάτι του ποταμού, που λόγω στενότητας του μέρους και διαμόρφωσης της κοίτης του, προσφέρει συνεχόμενα εντυπωσιακά περάσματα τρίτου και τέταρτου βαθμού δυσκολίας. Διάρκεια κατάβασης 2 ώρες. Βαθμός δυσκολίας III & IV

Γεύμα: Στην Πατωμένη στο χώρο κατασκήνωσης.

 

Χρόνος διεξαγωγής: Από το απόγευμα της Τετάρτης 17, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 21 Μαΐου.

Τόπος συνάντησης-κατασκήνωσης: Η “Πατωμένη” χώρος αναψυχής στο οροπέδιο της Καλλιπεύκης στον Κάτω Όλυμπο.

Διαμονή: Με σκηνές στον ίδιο χώρο.

Εξοπλισμός: Θα χρειαστείτε εξοπλισμό κατασκήνωσης (σκηνή, υπνόσακο, υπόστρωμα κλπ) καθώς και ορεινών δραστηριοτήτων (αρβυλάκια, αδιάβροχα κλπ). Θα χρειαστείτε επίσης μαγιό και αντιολισθητικά παπούτσια για το περπάτημα σε βρεγμένες πέτρες. Ο εξοπλισμός για τις ειδικές δραστηριότητες (κανό, canyoning και rafting) παρέχεται από μας. Επίσης μπορείτε, αν θέλετε, να πάρετε το ποδήλατό σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ενημερωθούμε.

Διατροφή: Χορτοφαγική με βιολογικά προϊόντα.

Κόστος συμμετοχής: 340€ ανά άτομο, ποσό που συμπεριλαμβάνει και την διατροφή. Σε περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρει κάποια δραστηριότητα μπορούν να αφαιρεθούν από το σύνολο του ποσού.

Για πληροφορίες: Στείλτε μέηλ στο η καλέστε μας στα 6932568126 και 6977162028.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα

Χτίζουμε σήμερα για το αύριο

Βιώσιμη Ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ.

Πατρόκλου 2, 41222, Λάρισα

Email:

Phone: +302410550853